2015. augusztus 23., vasárnap

Pletyka a leendő Soproni Goth Találkozóval kapcsolatban II.

Az előző ehhez hasonló bejegyzésben egy kedves hozzászóló helyszín-jelöltként ajánlotta a Deák-kúti tűzrakóhelyet/pihenőt (itt bal oldalt a képen is ez van egyébként), így ha már úgyis rossz volt az idő, hasznosan töltöttük, tettünk több nagy sétát a környéken levő erőkben és elkezdtük felmérni a terepet.
Egyelőre a Deákkút és a Szalamandra-tó tűnik esélyesnek, mindkettőnél két kiépített tűzrakóhely van, lássuke gyenként a pro és kontrákat (bár még szóba jöhet más is, csak idő kérdése.

A Deákkút autóval és gyalogosan is jól megközelíthető, apró, max 3-4 autót befogadó parkoló van a közelben. Hűvös, tehát nyáron is kitűnő, nem sülünk meg a melegben, forrás is van, aminek a vize (jelenleg) nem iható minőségű sajnos. Sok pad van, 15-20 fő simán elfér, ha beleszámoljuk a kőépítményt meg a fa-dekorációs valamiket ami szintén alkalmas arra, hogy ücsörögni lehessen rajta, akkor többszörennyien is. Kettő tűzrakó hely van, tehát nem kellene tolongani, kényelmesen elférnénk.
Ami ellenérv lehet, hogy eső után nyirkos, párás, nem szárad ki hamar egy esetleges eső után ami kényelmetlen lehet, ősszel meg még rosszabbra saccolom. Meg hát ugye nem iható a vize.


A Szalamandra-tó egy aprócska horgász-, és pihenőhely kicsivel Sopronbánfalva után, nagyon szépen kiépített tűzrakóhelyekkel rendelkezik két oldalt: vagyis a tó hosszában két oldalán van egy-egy nagyobb rész, ami azért jó, mert ha valami csoda folytán a kitűzött időpontban többen is lennének ott rajtunk kívül, akkor  el tudunk vonulni a másik helyre hogy ne zavarjuk a jónépet, értitek. Van egy jó nagy esőbeálló, ha hirtelen ránk szakadna az ég. Szellős, még a fával borított része sem nyirkos, ráadásul van egy nagy rét, ahol simán lehetne egyéb programot is csinálni, illetve nyáron nem okoz gondot a hőség, el lehet bújni, ami szerintem fontos.
Ellenérv, hogy viszonylag messze van - a 3-as busszal megközelíthető egy darabig (kertváros-felső), de kb. 10 perc alatt oda lehet érni onnan gyalog, a buszok átlagosan óránként járnak.

Készítettem két panoráma felvételt is, csak az kattintson rá, akinek nem gond a netforgalom és nem fagyasztja be az eszközt, mert hatalmas méretűek a képek:
A megközelítésről annyit, hogy nagy eséllyel bérelnénk egy autót aznapra és aki előre jelzi, azt díjmentesen segítenénk a célponthoz jutni, tehát minden csak szervezés kérdése :)

A párommal rengeteget agyaltunk a dolgon, hogyan lenne a legjobb, mit lehetne még hozzátenni, ami egyre biztosabbnak tűnik, hogy idén lecsúsztunk erről, én is rengeteget dolgoztam, nemigen maradt időm ezzel foglalkozni, és most, hogy nekiláttam, azért szembesültem vele, hogy van ennek egy anyagi oldala is, nem csak a szervezés (gondolok itt a alapanyagokra/kajára-frissítőkre/vízre/piára, kocsibérlés-költségeire, nem tudom, mindig van-e fa, tehát azt is be kell szerezni, vagy átgondolni, hogy "kit mit hoz", csak azt úgy nehéz, amikor még azt sem tudom elképzelni, hány embert érint a dolog, és ők mit tudnának/szeretnének beleadni), illetve vannak egyéb, nem várt dolgok mindig, szóval nem egyszerű.

Mindenesetre csináltam egy Facebookos tetszikelős oldalt (ahol még nagyon nincsen semmi), ahová az ezzel kapcsolatos dolgokat posztolom majd, illetve onnan indítom majd az eseményt is, amikor aktuálissá válik.

Egyelőre most ennyi, akinek van kérdése/ötlete, írja meg bátran :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése