2015. július 16., csütörtök

Életjel

Másfél hét, és itt a II. Országos Gothic Találkozó, őszintén szólva elég izgatott vagyok, ugyanis mint korábban írtam, 99%, hogy én is ott leszek, de annyira kusza még minden, a szervezés nálam minden utazásnál olyan, mint valami szabadesés, van egy olyan rossz szokásom, hogy mindent az utolsó pillanatra hagyok - eleinte lustaságból, utóbb kényszerűségből, annyira kevés szabadidőm van, hogy valamiféle fontossági sorrendet muszáj felállítani, ami miatt néha nem mennek tökéletesen gördülékenyen a dolgok, ilyenkor sajnálom, hogy csak 24 órából áll egy nap.
No mindegy, a dolog lényege, hogy nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz, hogyan lesz, igaz ismerek pár embert így neten keresztül, akikkel végre szívesen megismerkednék élőben, de akkor is... hát remélem, csupa pozitív élményekkel távozunk majd. :)

az meg ott egy Mazsola
Egyébként most hosszú idő óta adódik egy viszonylag hosszabb szabad időtartamom (nagyon kellett két munka mellett, komolyan, kicsit úgy éreztem már becsavarodok), végre elő tudom venni azokat a dolgokat, amiket tologattam - szörnyű, de gyakorlatilag mióta elköltöztem otthonról, csak dobozokban állnak kibontatlanul a kreatívos cuccaim is, egy csomó régi holmit át kellene válogatni (egy része biztosan menthetetlenül kuka - szörnyen gyűjtögető vagyok és most értem el arra a pontra, hogy ez így már nem mehet tovább, viszont a ruhák és használati tárgyak jelentős részét inkább eladnám, mert ha jól emlékszem, akad köztük használható szép számmal, a hétvége folyamán szerintem lefotózgatom, aztán feltöltöm ide, hátha érdekel valakit).

Aztán lehet viccesnek tűnik, de iszonyat módon vágyok már egy nagytakarításra, hogy szép rend legyen, mert hiába mondom, hogy fejetlenség és kosz úgy nincs, de amikor havi egyszer van kb. szabad hétvégéje az embernek, hát azt nem szívesen tölti még otthon is rohangálással, pakolással, na.

Jó lenne elővenni a fentebb említett DIY-s dobozkámat, mert rengeteg inspiráló dolog került a pendrive-omon a kreatív-mappámba, illetve jutott eszembe e közel egy év alatt, ami csak arra vár, hogy megvalósítsam, a lakásdekorálás is megakadt egy szinten, nem ártana azt is folytatni/befejezni.

Ott vannak a növénykéim is, amiket jó lenne átültetni, meg egy rakás balkonkerti dolog, az elfogyott fűszer/gyógynövények újraültetése (becsületemre váljon, legalább a kaktuszos terráriumot rendbe szedtem pár hete, de ez így akkor sem jó).

Eléggé kimerültem, úgyhogy erősen gondolkodok egy léböjt-kúrán, amit majd valószínűleg a másik blogomban fogok részletesebben kifejteni, jó lenne bepótolni az elmaradt csatangolásokat, a hétvégén lehet megnézzük a Balaton északi partját, úgysem voltunk gyakran, na meg majd a boglári Bornapok idejére (bár az még odébb van) erősen esélyes egy vadkempingezés (mert kúl, meg pénztárcabarát, meg ezer éve tervezem - aztán megnéztem a Halálhegy c. filmet és elment tőle a kedvem jó időre :D).

Erősen gondolkodok, hogy a közeljövőben nekiálljak egy általános rendszergazdai képzést elvégezni (rosszabb esetben webprogramozóit, bár előbbi jobban érdekel, utóbbiba már belekóstoltam a főiskola alatt meg így autodidakta módon), de nem határoztam el még magam.

Korábban érdeklődtem egy esetleges soproni goth találkozó szervezéséről is - mármint hogy volna-e értelme, lennénk -e legalább féltucatnyian, úgy vélem a visszhang alapján, hogy egy próbát megérne, csak a munkáim miatt nem igazán tudtam ezzel foglalkozni, azon tűnődök, vajon szeptember első-második hétvégéjén vagy valamikor az őszi szünetben életképes lenne-e a dolog, de még mindig csak elméleti a dolog, úgyhogy konkrétat  nem tudok mondani.

Szóval ilyesmin jár az eszem az utóbbi napokban, ezek a tervek, mondjuk nem volt szükségszerű maga a bejegyzés, de már olyan régen volt életjel-poszt, na meg többen kérdeztétek, hogy mi újság mostanában, hát így állok épp :)

4 megjegyzés:

 1. A Halálhegy című filmet nemrég néztem meg én is, de nem tett rám túl mély benyomást :D Mondjuk az is igaz, hogy jóval keményebb thrillerekhez van szoktatva az idegrendszerem :D
  Persze, érdekes, meg ijesztő maga az a tény, hogy valós alapjai vannak, de a vége olyan orbitális marhaság volt - szerintem -, hogy nem győztem facepalm-ozni. Olyan jól indult és így lezárni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem annyira maga a film tehet róla, csak előtte rengeteg időt töltöttem azzal, hogy magát az esetet kutattam, egy csomó teóriát végigvettünk (a páromat is nagyon érdekelte), és maga az egész hangulat, ami felkavaró volt, annak ellenére, hogy én nem kevertem volna bele a (spoiler, ha valakit egyáltalán érdekel :D) időugrós-Philadelphia-kísérletes dolgot, talán jobb lett volna magát a történetet misztikusabbra venni. Vagy nem tudom. Na mindegy, a lényeg hogy nem magában a film volt az ütős, hanem azzal a sok zagyvasággal együtt, amit előtte összeolvastam :)

   Törlés
 2. Remélem fogunk találkozni a goth találkozón, mi is ott leszünk a férjemmel :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Micsoda meglepetés, nem is gondoltam! :) Biztosan összefutunk majd. :)

   Törlés