2014. november 6., csütörtök

Életjel


Emlékeztek a tökös és a koporsós halloweeni sütőformákra? Na úgy alakult, hogy B noszogatására csak kibontottam őket, hogy akkor csináljunk valamit. Szereztünk ételfestéket a fondanthoz, meg egy jó kis piskóta receptet, amihez nem kell se tej, se tojás, aztán nekiláttunk.
Valójában a tök-forma készült el előbb, szegényen meg is látszik, ugyanis sokkal több anyagot tettünk bele, ezért a tészta egyszerűen kidagadt belőle, szóval nagyon nem úgy nézett ki, mint amilyennek elterveztük és a bevonat is enyhén szólva furcsa lett :D Jól van, nézzétek el nekem, még sosem csináltam előtte ilyesmit :)
Karamell-pudinggal töltöttük meg, de a szomszéd gyerekek ették meg végül, úgyhogy fogalmam sincs milyen lett, de gyanúm szerint émelyítően édes...

A koporsó alakút étcsokival szerettem volna bevonni, de a nagy sürgés-forgásban elfáradtunk és már nem volt kedvem addigra, talán majd legközelebb... pedig milyen jól mutatott volna! Belül piros, kívül fekete. Egyébként kakaós-mazsolás volt a szentem, és rettentően hamar felfaltuk, egy kis baracklekvárt (vagy stílusosan bármilyen, főképp piros gyümölcsből készült lekvárt) elbírt volna.

Ők a World Vegan Day-ról lehetnek ismerősek, felavattuk a muffinsütőt. (Készült csoki-csokidarabos, vaníliás, fehércsokis, kókuszos, csokis-mogyorós-diós, nyam-nyam :3 És megnyugodtam, nem én csináltam eddig bénán, egész egyszerűen a régi tűzhely mindent elégetett - persze belül meg nyersen hagyott -, na ez a mostani, elektromos sütővel nem fog megtörténni.Komolyan, az új konyhában úgy érzem magam, mint valami főzőműsor sztárja :) )


Aztán kincsvadászat, ami nem érdemel külön posztot, vettünk  mindenféle kacatot (ha Ausztriában jártok és úgy érzitek, muszáj venni valamit, de nem akartok sokat költeni, keressétek a leértékelt cuccokat, a szezonból kiment holmik, meg amik nemsokára /1-2 hónapon belül/ lejárnak, nevetségesen olcsóak - nem ám, mint az itthoni Tescoban, ha valami már nevetségesen csomagolássérült, a cucc össze van benne törve, nemsokára le is jár és akkor -10%... na mindegy.)
Szóval vettem csokit, smoothie-t, kitűzőket, ilyen Wintertraum Gewürz Spekulatis kekszet, de sokat, elvileg nálunk a Lidl-ben is kapható, csak nem 300 forintért...), írható cuki kis konyhai krétatáblát, görög babos valamit, meg még egy csomó mást. Hát a smoothie, amit itthon annyit nézegettem, nem volt annyira extra sajnos, de legalább nem volt olyan drága sem, de a csoki hozta a színvonalat.
És Sopron. Lassan azért csak felfedezzük. A várkerület nagyon-nagyon szép, bár olcsónak éppenséggel nem nevezném, viszont az emberek hihetetlenül kedvesek (fel voltam készülve, hogy mindenki goromba az "idegenekkel", azt hallottam ugyanis, hogy nagyon nem szeretik a "betolakodókat", vagyis akik csak frissen költöztek be és nem itt születtek, de szerencsére eddig semmi különöset nem vettem észre). 
Az épületek szépségesek, a terek hangulatosak, magával ragadó, abszolút :)És kaptok még egy picit a cicáimból is, alább a kis vöröske - utóbbi időben Luci, mint Lucifer, mert borzasztóan rossz vad, karmolós, időnként még harapós is, de lassacskán azért csak összeszedi magát, a kezdeti kis bosszantó volta után azért csak fejlődik. Azt vettem észre, a másik kettővel is egyre jobban kijön, együtt tisztálkodnak, hajnalban együtt aludtak az ablakpárkányon, úgyhogy néhány hét és egészen jól meglesznek, azért ez nagy fejlődés ahhoz képest, hogy két hete még konkrétan fújtak egymásra.
Legalul pedig az a hatalmas fekete jószág, akire eleinte azt hittük, hogy kandúr, mert én ekkora nőstényt még nem láttam! Mondjuk nem csoda, mert két házzal arrébb van itt egy kajálda és gyanúm szerint gyakori vendég ott :) Nem bántja a mieinket, konkrétan szalad felém, ha meglát, bejár az ablakunkon, szóval kis aranyos.Hát most egyelőre ennyi, remélem, nem találjátok unalmasnak, ugyanis a közeljövőben számíthattok még hasonlóakra :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése