2014. szeptember 16., kedd

Gesztenyeszedés a régi kápolnánál


Néhány napja újra eszembe jutott, hogy korábban olvastam, hogy a vadgesztenyéből sampont, illetve mosószert lehet házilag készíteni (jelenleg mosódiót és mosószódát használok, de tök jó lenne, ha még ennyit se kellene költeni ilyen alap dolgokra), én pedig odáig vagyok az ilyen natúr, környezetkímélő megoldásokért, ezért szedtem két zacskóval - ha bejön, akkor lehet át is váltok rá, ki tudja.
Jól össze is böködött, olyan régen nem szedtem gesztenyét, hogy el is felejtettem, milyen kis komisz tud lenni a tüskés burok. (Bezzeg tavaly ősszel az egyetemen a szelídgesztenyét az előadások szünetében hogy összesumákoltuk, a régi szép idők, most azért fáj egy kicsit a szívem, na.)

De egyébként klassz az egész, a mogyoró és a dió is most érik, folyamatosan potyog, már alig várom, hogy kiszáradjanak és rákerüljenek a süteményre, vagy mazsolával keverve csak úgy napközben el lehessen ropogtatni vagy grillázsnak megcsinálni, de még a  gondolatától is cukormérgezést kapok :D

Egyébként a múlt héten sikerült beszereznem több, mint fél tucat szoknyát és körülbelül ugyanannyi harisnyát (akció volt, na, tényleg nem lehetett ott hagyni,ennek örömére úgy döntöttem, a télen nem vagyok hajlandó nadrágban járni, inkább három réteg cicanadrág és egy vastagabb szoknyát, de egyszerűen olyan idomtalan vagyok ezekben a borzasztó farmerekben, hogy arra nincs szó). Lehet majd meg is mutatom őket, csak várok, hogy szép idő legyen és végre-valahára lehessen mosni, mert ez így nem állapot, emlékszem már, hogy ezt nem szerettem az őszben, hogy minden nyirkos, semmi nem szárad, télen pedig húsz perc alatt keményre fagy, ahelyett, hogy  veszítene kicsit a nedvességéből. Eh.







1 megjegyzés:

  1. Hűha! Ha bejön a gesztenyés mosószer, kérem a receptet! :P

    Arra a fél tucat szoknyára kíváncsi vagyok. :)

    VálaszTörlés