2014. július 9., szerda

PayPal számlanyitás egyszerűen

1. A bankkártya beszerzése 

Először is, szükséged lesz egy dombornyomott bankkártyára, ugyanis a regisztrációnál muszáj egy bankszámlaszámot rendelned a fiókodhoz.
A legtöbb banknál van diákcsomag, illetve kifejezetten netbankos csomag, érdemes körbeérdeklődni, hogy éppen milyen ajánlatok, akciók vannak most, ne fogadd el egyből az első bank szolgáltatását, nézz körbe, legalább három-négy helyen, ha teheted.
Jó tanács, ha még nem vagy 18 éves, ha jól tudom, csak szülői felügyelet mellett megy, így vigyél magaddal valakit, ám amíg csak érdeklődsz, elég egyedül felfedezned.
Ha megvan a bankkártyád, igényelj mellé netbankos számlát, így egyszerűbben tudsz utalni, máshová is, akár hétvégén vagy az éjszaka közepén, ha úgy tartja kedved.


2. A regisztráció

Ez az amitől valamiért mindenki fél, pedig nem olyan vészes.
Amire szükséged lesz, az a netbankos kártyád, illetve néhány személyi adatod.

Először is, látogass el a hivatalos PayPal oldalra (www.paypal.com), ott találsz egy olyat, hogy Registration, amire rákattintva egy olyan oldalra jutsz, ahol az országodat és a nyelvet kell kiválasztanod. mivel nem céget szeretnénk regisztrálni, így a bal oldali dobozban levő PayPal for you alatti kis "Get started" kockára kattintunk.Utána meg kell adnod néhány kötelező adatot, a képen látod, mi mit jelent, nem érdemes "viccelni" azzal, hogy rossz címet vagy nevet adsz meg, mert a későbbiekben az itt megadott címre jönnek majd a csomagocskák, bár ha jól tudom, majdnem mindent meg lehet változtatni regisztráció után.
Kapni fogsz egy megerősítő emailt. 

3. A számlád hozzáadása   

Ahhoz, hogy bármit kezdeni tudsz a regisztrációddal, hozzá kell rendelned a bankszámládhoz, mégpedig úgy, hogy a számláról, amit megadsz, levon egy bizonyos összeget (amikor én regisztráltam, kb. 400 forint volt), de később jóváíródik a Paypalos számládra az akitválás után.
Ha netbankod van az csak jó, felgyorsítja az egészet, ugyanis utalás után kapsz egy négyjegyű számot, amit aztán a PayPal oldalon meg kell adnod. Ha nem találod, általában havonta kiküldik rendes levélként a bankszámla pénzmozgását, azon rajta van.
  • A bankszámla hozzáadásához a következőket kell tenned:
My Account -> Profile -> Add or Edit Bank Account

Itt meg kell adnod a számla-, és a banki adatokat. Később ugyanitt adhatsz hozzá vagy törölhetsz bankszámlaszámot.

  • Kártya hozzáadása
My Account -> Profile -> Add or Edit Card

A kártya típusához értelemszerűen az kerül, ami a kártyádra van írva.
Szükséged lesz még a kártyád érvényességi idejére (Expiration date),  és a kártya hátoldalán szereplő négy karakterre (Card Verification Number).
   
  • Pénz lekérése Paypal számláról           
(Megj.: ilyenre nálam még nem került sor, vagyis nem fordult elő, hogy ne tudtam volna minden elkölteni :D de eladáskor szükség lehet rá

My Account -> Profile -> Withdraw

Mint látjuk, van neki egy átfutási ideje, egy-két(három-négy...) napot kell várni. Utána leellenőrizzük az adatokat és oké.
  • Pénz töltése a PayPal számlára
My Account -> Profile -> Top Up Account
Itt megtalálod az utaláshoz szükséges adatokat, így a netbankos fiókodról egyszerűen tudsz pénzt tölteni a PayPal számládra.

A Beneficiary Name a címzett - "PayPal PTE LTD"
A YourTransfer ID kerüljön MINDENKÉPPEN a közlemény rovatba.

(Mondjuk bizonyos helyeken azt olvastam, hogy ha regisztrációkor a “Paypal Account” opciót választod, úgy kell "utalgatnod" a PayPal számládra, ha a “Credit Card”-ot, akkor viszont egyből levonja.
Az utalásos módszer - én ezt használom, általában 2-3-4 nap, a másik elviekben azonnal "leemeli" a pénzt a rendes számládról. Sajnos a "levonós-leemelős" dolgról nem tudok nyilatkozni, mert eddig mindig úgy csináltam, hogy egy előzőleg átutalt nagyobb összeget vásároltam el.
)

  • Utalás PayPalról PayPal számlára
Ha Ebay-en vásárolsz például, akkor erre nem lesz szükséged, lejjebb leírom, mit kell tenned.
My Account -> Profile -> Send Money
A Send Money for - nál a Donate-t válaszd és akkor nem kell egyéb költségeket fizetned.

  • Ebayről és egyéb oldalakról vásárolni...
Szerencsére ez igazán egyszerű, először is regisztrálnod kell az adott oldalra (jelen esetben az Ebay.com-ra), ott lehetőséged lesz összekötni a Paypal-os számládat az Ebay-es felhasználói fiókoddal.
Ez azért remek ötlet, mert ha megtetszik valami, és te lettél a nyertes licitáló vagy épp "leütöddet" ha fix áron volt, egyből fizethetsz, gyakorlatilag elég párszor az "oké/folytatás" gombot megnyomni, illetve egyszer megadni a PayPal-os jelszavadat vásárlásonként.
Gyakorlatilag nem is kell levelet váltanod az eladóval, a pénzt kifizetted, ő értékel, te pedig (sajnos néha hónapokkal később) boldogan átveszed a csomagot :)
Remélem, nagyjából érthető volt minden, ha bármilyen kérdés merül fel, szívesen állok bárki rendelkezésére :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése