2014. április 17., csütörtök

Életjel

Azt hittem, hogy valamiféle megkönnyebbülést fogok érezni az utolsó óra után, ugyanis ma délelőtt volt az utolsó alkalom, hogy tanulni ültünk be a mára már második otthonunkká vált könyvtár tanszékre/egyetemi könyvtárba. Valahogy olyan szép időt képzeltem el hozzá, ragyogó napsütést, ahogy felszállunk a buszra, önfeledt nevetés és a többi, ehelyett kaptunk borongós, felhős-nyirkos időt, szitáló esőt és kabát alá férkőző hideget. Na meg a gondolattól sem tudtunk megszabadulni, hogy két és fél hét múlva le kell adnunk a Nagy Művet (alias szakdolgozat), két hónap múlva pedig előadjuk, mi az, amit eddig tanultunk, hogy megkaphassuk a minősítésünket.
Azért elég furcsa érzés, gondolom a pillanatig, amíg ki nem jövök a teremből, ahol az államvizsga folyt, képtelen leszek igazán felengedni. Mindjárt itt a ballagás is, egy jó kis pesti tanulmányi jellegű kirándulás, már alig várom. Azt hiszem, nagyon fog hiányozni, ez az első iskola, amit igazán a szívembe zártam, bár azért sokat tett hozzá az is, hogy volt kivel elütni a kevésbé izgalmas órákat :) Sosem hittem volna, hogy valaha is ennyire jól ki fogok jönni valakivel, mint ezzel a csajszival, akivel külsőre annyira nem hasonlítunk, de belül mintha a húgom lenne.

Na de hazafelé azon gondolkodtam, hogy milyen jól éreztük magunkat szalonna zöldség-sütés közben, és milyen jó lenne már egy nagyobb társaságban megismételni, afféle közösségi eseményként. Tudjátok, finom kaja, jó zenék, kellemes környezet, a természet lágy ölén, és a többi, beszélgetnénk, ismerkednénk meg ilyesmi. Egyébként fejben így szép és jó, csak két probléma van vele, egyrészt nem ismerek szinte senkit itt Kaposvár környékén, akivel ilyen menő darkbográcsosdit lehetne művelni (te jó ég, miket írok...) másrészt most inkább azon kellene agyalnom, hogy miképp szövöm a gondolataimat dolgozattá és utána hogyan ismétlem át az  eddig tanult anyagot a számonkérésre. Na mert igaz, a nyaram meg szabad lenne, viszont ha minden a terv szerint halad, már nemigen leszünk megtalálhatóak itt a környéken, szóval esélytelen. Vagy nem tudom. Pedig amúgy nagyon hangulatos lenne/lett volna.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése