2014. január 6., hétfő

Személyes: Felháborodva.

"Az a legrosszabb ebben a mai világban,hogy itt nem számít mennyire vagy kedves másokkal, hogyan próbálsz segíteni,vagy mennyire tudsz szeretni.Manapság szinte senki nem nézi a belsőt.Mindenki azt mondja,hogy az igazi szépség belülről fakad…de könyörgöm,KI NÉZI MANAPSÁG A BELSŐ ÉRTÉKEKET? Itt akkor vagy sztár meg menő,ha tele vagy pénzzel a legdrágább ruháid vannak és a legújabb telefonod.Akkor szeretnek az emberek ha mindenkivel bunkó vagy és felvágsz azzal amid van.Akkor tartanak “jó nő”-nek ha segged,melled kint,egy szóra bárki megkaphat és tele van az arcod sminkkel.Ez csak betanult szöveg,hogy a belső a fontos…" [x]
Ez egy baromság. Amíg csak arra képes valaki, hogy ezen rinyáljon, siránkozzon és sajnálja és utálja a világot meg magát, addig nem értem, mitől is változna a helyzet? Ha tényleg így van és nem tetszik, miért nem vagy TE olyan, aki azt mondja, nem érdekel, akkor is példát mutatok és ilyen leszek, mert egy jobb világot akarok? A hasonló vonzza a hasonlót. Mi ez az általánosítás? körülnéztetek ti már valaha is? Talán rossz emberekkel hozott össze a sors, ettől nem lenne szabad kategorikusan mindenkit elutasítani és így skatulyázni. Nem tetszik a média? Ne nézz tévét. Nem tetszenek a sztárok, celebek? Dobd ki a bulvár újságot, keress egy értelmes, produktív hobbit, nézz meg egy kiállítást vagy csak sétálj egyet. Gusztustalan a diszkó, ribancnak találod az ott szórakozókat? Ülj be egy kávézóba, könyvtárba, vagy ki a Főtérre egy könyvvel és merülj el benne. Zavar a kulturálatlanság, az ostobák? Legyél tájékozott.
Ha nem tetszik a világ, változtasd meg, minden egyetlen emberrel kezdődik, csak saját magunkon változtathatunk, máson nem.
Komolyan, ezen minden ember elgondolkodhatna aki azt papolja, hogy ez nem jó, meg az nem. Unalmas már, hogy folyamatosan ezt az "én ilyen rendes vagyok ám, csak a világ a szar" szövegbe botlok mindenütt. A lázadás nem ér ott véget, hogy csak nemet mond az ember és szenved, hanem hogy megoldást keres rá, és nekiáll dolgozni rajta, ami nem abban merül ki, hogy nyüsszög más vélt vagy valós problémáin és magát feljebb helyezi. Ha nem tetszik valami, tegyél ellene. Mutass példát, légy olyan, amilyennek a világot szeretnéd látni, ne csak sírj! 

Érdekes, az én barátaim, ismerőseim pont nem ilyenek, és ez nem véletlen. Talán most sok Tumblr-ös megutálna, de ez nekem akkor is csak rinya. Ahelyett, hogy bólogatunk, hogy milyen szörnyű minden, körül is nézhetnénk, hogy igen, maradtak, vannak még szép dolgok, amikért érdemes tenni.

 Olybá tűnik, hajlamos elfelejteni az ember... -  Rebloggy

2 megjegyzés:

  1. Mi emberek sokszor azt látjuk szerintem, amit látni akarunk :) . Ha én most azt akarom látni hogy mennyi közömbös hülye él körülöttem (ami félig igaz is), akkor ezt fogom látni. De ha arra koncentrálok, hogy milyen megértő a másik fele, akkor már nem fog eszembe jutni hogy "ríjak" :D

    VálaszTörlés
  2. Megint más kérdés, hogy most nézem, hogy a csajszi 14 éves ... Naná, hogy így érez egy 14 éves :) ...

    VálaszTörlés