2012. november 1., csütörtök

13 ok, amiért érdemes fekete cicát befogadnod


(szabadfordításban)

1. Nem tudod megmondani róluk, hogy piszkos-e a bundájuk, és a fogaik mindig fehérnek látszanak.
2. Egy fekete cica mindig remek "kiegészítő", mindenhez passzolnak.
3. A fekete karcsúsít, fekete cicával extra karcsúnak tűnhetsz (megj.:vagy ha sokat eszik, akkor tényleg kifal a vagyonból :) )
4. Időt spórolsz a randi estéjén; nem kell a cicaszőr levadászásával foglalatoskodnod a Kis Fekete ruháról.
5. A cicákat nem érdekli, a te hajad milyen színű.
6. A fekete cicákkal a legjobb bújócskát játszani.
7. "Fekete övesek" a dörgölőzésben.
8. Nem lesz szükséged Halloween-dekorációra.
9. Sok kultúrában a fekete macska szerencsét hoz.
10. A fekete cica segít kiteljesíteni a "goth énedet".
11. Mindig a legjobban öltözött kategóriába kerülnek.
12. Megtanítanak a a dolgok mögé látni, hogy felfedezd az igazi szeretetet és szépséget.
13. Őket fogadják legkevésbé szívesen örökbe, ezért nekik van a legnagyobb szükségük a szeretetedre.

Közben azt olvastam a Noé Állatotthon oldalán, hogy Halottak napja / Mindenszentek /Halloween környékén nem adnak örökbe teljesen fekete vagy fehér macskát, mert előfordulhat, hogy valaki hirtelen felindulásból, vagy kínzás céljából veszik magukhoz ezeket az állatokat. (Lényegtelen, hogy a linkelt cikk kever bizonyos fogalmakat, a dolog lényege ugyanaz: néhány idióta állatokat öl.)
Az egyik Facebookos csoportban közzétette ezt valaki, és rengeteg olyan komment érkezett, hogy micsoda hülyeség ez már (mármint az örökbefogadási tilalom), mert szerencsétlen macska élete napokon is múlhat, stb, stb. Hát nem tudom, én teljesen egyetértek a döntéssel, simán el tudom képzelni, hogy jön a Halloween, nagy boszorkány-feketemacska láz, és néhány ember egyszerűen bekattan, vagy elkapja a hangulat, hogy jó lenne egy fekete macsek otthonra, aztán amikor lefutott az ünnep, vége a szünetnek, nyűgössé válik az egész. mint a húsvéti nyulak nagyrésze, tudjátok.
Valaki más úgy szólt hozzá, hogy "ugyan  már, az ilyen rituális bizbazokhoz kakast használnak"... istenem, hogy képes valaki ilyet elviccelni? Minden halál halál, és minden kínzás kínzás. Vajon ha gyerekekkel történne ugyanez, azon is így viccelődnének? Borzasztóan felháborít :(

1 megjegyzés:

  1. Nem is értem miért fogadják őket örökbe kevesen! Annyira aranyosak és hálásak! Nekem is az van, és hát teljesen levesz a lábamról. Nem lehet rájuk haragudni! :))))

    VálaszTörlés